در این جلسات، موضوعاتی از جمله نحوه مدلسازی و برنامهریزی اجرایی، برآورد دقیق مالی، انتخاب تجهیزات و فناوریهای مورد نیاز، و تدوین زمانبندی ساخت مورد بحث و بررسی قرار گرفت. همچنین، ملزومات تخصصی ساخت نیروگاه خورشیدی از جمله انتخاب محل مناسب برای نصب پنلها، نوع پنلهای خورشیدی (سیلیکونی یا فیلم نازک)، استفاده از اینورترهای پیشرفته برای تبدیل برق DC به AC، و سیستمهای مانیتورینگ و نگهداری پیشرفته برای بهرهبرداری بهینه، بهدقت بررسی شد.
از اهداف کلیدی این پروژه میتوان به رفع بحران ناترازی انرژی در حوزه برق اشاره کرد که به واسطه آن، از آسیب به تولیدکنندگان جلوگیری میشود. این آسیبها شامل خسارات به تجهیزات و دستگاههای صنعتی و همچنین اختلال در روند تولید، از فروش محصولات تا پرداخت حقوق کارکنان است.
همچنین، تأمین مالی این طرح با مشارکت سرمایهگذاران خصوصی و تعامل با سازمانهای دولتی برای دریافت مجوزهای لازم مورد توجه قرار گرفت. نقش نیروگاه در تأمین پایدار انرژی شهرک صنعتی شکوهیه، کاهش وابستگی به سوختهای فسیلی، و حمایت از تولیدکنندگان در مواجهه با چالشهای انرژی، از دیگر محورهای این جلسات بود.
اجرای این پروژه، گامی مؤثر در جهت تقویت زیرساختهای انرژی پاک، حمایت از تولید پایدار، و توسعه زیستمحیطی استان قم است. نیروگاه ۵۰ مگاواتی خورشیدی شکوهیه میتواند الگویی برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر در بخش صنعت کشور باشد.
- نویسنده : عباس بنی حسن
- منبع خبر : روابط عمومی خانه صمت استان